X

Inloggen

Gebruikersnaam
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Nog geen klant?

Maak binnen twee minuten een account aan.

Klant worden
Loader
Voor 16:00 besteld, morgen in huis
Gratis verzending
Ruim 25 jaar ervaring
Eerlijk advies & zekerheid
Eigen technische dienst
Winkelwagen

Product toegevoegd aan uw bestellijst.

Bestelling afronden

Anhydriet schuren

Ga je anhydriet schuren? Bekijk dan onze ruime assortiment aan aandrijfschijven om anhydriet te schuren. De Duoline Titan aandrijfschijf in bijzonder is geschikt om anhydriet te schuren en eventueel het verwijderen van lijmresten. Deze schijf bestaat uit wolfraamcarbide en is op diamant na het hardste materiaal dat er bestaat. Of kies voor de Duoline Multidisc. Deze is geschikt voor diverse machines en toepassingen waaronder het schuren van anhydriet.

Wil je graag meer informatie over ons assortiment of wat de benodigdheden zijn om anhydriet te schuren? Neem dan contact op met één van onze adviseurs. Met meer dan 25 jaar ervaring beschikken we over genoeg kennis en kunde om jou te kunnen voorzien van het juiste advies.
Sorteer op:
Toon per pagina

Methode van uitwerking (Anhydriet schuren)

Om efficiënt en goed resultaat te krijgen, adviseren wij je om de Duoline aandrijfschijf met vijf titan schijven te gebruiken. De Duoline Titanschijf is geschikt voor professionele boenmachines zoals die van Numatic of Columbus. Het is absoluut raadzaam om met stofafzuiging te werken, omdat er dan een stoflaag ontstaat op het oppervlak. Dit belemmert de efficiëntie, omdat je dan vooral de stoflaag aan het bewerken bent in plaats van de vloer. Door verzwaringsgewichten te gebruiken, heb je meer schuurdruk op het oppervlak waarop je schuurt, waardoor je sneller en efficiënter het werk uit kan voeren.

Extreem doorschuren is bij anhydriet absoluut niet nodig! Blijf schuren totdat het oppervlak lichter van kleur wordt als voor de bewerking en dat het oppervlak zo glad en vlak mogelijk is. De Titanschijf is eenvoudig vervangbaar door met een inbussleutel de centrale bevestiging los te draaien en de schijven te vervangen. Wij hebben losse onderdelen voor de titanschijf beschikbaar in ons assortiment. De grofheid van de schijf is korrel 14 en komt overeen met de voorschriften van het Bouwbesluit wat betrekking heeft tot het schuren van anhydriet.

Noodzaak anhydriet schuren

De noodzaak van het schuren van anhydriet wordt weleens in twijfel gebracht. Echter is het noodzakelijk om anhydriet wel te schuren. De noodzaak om anhydriet schuren is om alle risico’s die verder in de afwerking van de vloer kan ontstaan te vermijden. Dat is bij parket verlijmen het onthechten van de verbinding. Door krimp of uitzetting van het materiaal kan er op anhydriet spanning worden uitgevoerd. Hierdoor kan de toplaag waar de lijm op aangebracht is, loslaten. De druk van de spanning kun je alleen maar opvangen door de toplaag van de anhydriet te bereiken en daar op te werken.

Risico’s uitsluiten

Door anhydriet op de juiste wijze te bewerken sluit je belangrijke risico’s uit. De belangrijkste risico’s zijn:
- Onthechting op het moment van verlijmen
- Spanning op de vloer waardoor de toplaag loslaat
- Calciumsulfaathuid die ontstaat in het droogproces

Service & contact

Nog geen klant?

Maak binnen 2 minuten een gratis account aan.
Nog geen klant? Maak een account aan.  

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice.

       +31 (0) 16 4242 1 70
Copyright (c) 2019 Renotec Duo | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring